5 tips voor meer duurzaamheid


duurzaamheid tips

Wat zijn uw new year’s resoluties voor het jaar 2019? Uw resoluties heeft u helemaal? En zo ja: duurzaam wonen om dit te doen is?

Geen kwestie wat uw antwoord is – konden de meesten van ons leven een beetje duurzamer. In Duitsland is de gemiddelde ecologische voetafdruk te groot. (Wat is met u? Hier doen! de test)

Met onze 19 duurzaamheid tips voor 2019 leveren wij u kleine ideeën die u kunt onmiddellijk uitvoeren. Veel van dit is niet nieuw, maar moet dienen als een herinnering voor het dagelijks gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen. Meer duurzaamheid in 2019!

1. Drink water uit de kraan

drink kraanwater

Het drinken van kraanwater. Dit voorkomt niet alleen het plastic afval dat wordt veroorzaakt door de niet-retourneerbaar flessen, maar slaat de energie die wordt gebruikt voor de productie van kunststof, in flessen te vullen en voor het vervoer.

Leidingwater is het meest strikt gecontroleerde voedsel helemaal in Duitsland – die nog steeds zich zorgen maakt, kan investeren in een waterfilter, zoals pot of rechtstreeks aan de kraan.

Neem wel in een gewone fles (bijvoorbeeld een fles melk of smoothie) of in een fancy thermoskan. En zuiver water te saai, verfijnd zijn water met citroen, komkommer, munt of gember of een bubble machine koopt.

2. Gebruik geen rietjes

Zich onthouden van rietjes. Hoewel, of omdat ze zijn zo klein, rechte rietjes verschrikkelijk voor het milieu. Jaarlijks worden 40 miljoen rietjes verbruikt in Duitsland. Hoewel ze eigenlijk recycleerbaar zijn ze zelden gerecycleerd — als ze ooit afgevoerd, zijn ze meestal verbrand.

Zij beëindigen vaak omhoog in de zee, en vervolgens in de magen en lichaamsopeningen van zeedieren. Maar rietjes echt overbodig zijn. Je kon gewoon voorkomen, en in het restaurant of Café vragen de operatie om de drank zonder stro. Voor degenen die absoluut niet gaan zonder buizen, er zijn alternatieven van glas of roestvrij staal gemaakt.

3. Gebruik geen wegwerp cups

Gebruik een kartonnen koffiekopje. Koffiemokken moeten nemen meestal niet van eco-vriendelijke karton, maar uit een mengsel van karton en plastic (zodat ze niet door soepen, wanneer het gewoon giet de warme koffie). Ook de meeste mensen weg te gooien op de manier waarop de Cup en de plastic deksel, in plaats van naar behoren recycleren. Wie liever reizen zijn koffie drinken, en niet op een keuken of Bureau, zou moeten kopen een herbruikbare koffie cups om te gaan.

4. Eet minder vlees

Eet minder vlees. Het maakt niet uit hoe een met vegetarisme of veganisme staat, is duidelijk: bio-industrie schade aan het milieu. Het zorgt voor de belasting van het grondwater, lucht en bodem verontreiniging en enorme hoeveelheden energie en water verbruikt.

Sommige mensen willen alle hun medemensen op basis van dit besef meteen veganisten – dit is helaas een beetje onrealistisch en misschien zelfs overdreven. Toch, de meeste Duitsers moeten verminderen hun consumptie van vlees. Helft raadt het verbruik per hoofd van de bevolking is in Nederland gemiddeld 60 kg –

Dit is niet alleen een gezonder consument, maar ook een meer duurzaam. (Door de manier: deze Dodge duurzaamheid sake gelieve te niet op vegan vlees vervangen.) Die is ook niet houdbaar.)

5. stopen met/minder roken

Minder roken. Nee, niet de gezondheid sake – hoewel het eigen lichaam ook dank een. Sigaret filters gebruikt het filteren van sigarettenrook, zoals de naam al suggereert. De sigaret wordt gerookt klaar dat de stub bevat nicotine van veel en andere toxines.

Filter sigaret ontleden pas na 10-15 jaar – gedurende deze tijd, ze worden vaak gewassen in de zee, verontreinigen het water en vergif dieren die ze voor voedsel houden.

3 thoughts on “5 tips voor meer duurzaamheid”

  1. Ivan schreef:

    Op dit rijtje van tips voor duurzaam leven scoor ik tien op tien. Wel stel ik vragen bij recyclage. Het is goed dat er zoveel mogelijkheden zijn voor hergebruik van afvalstoffen, of het nou plastic of metaal is. Wel kunnen we niet alles blijven recycleren. Wellicht is het tijd om na te denken over duurzame manieren van afvalverwerking die voorkomen dat afval in het milieu terechtkomt.

  2. Peter schreef:

    Ik hou afval gescheiden, maar niet alle plastic kan hergebruikt worden en nu zijn de auto’s wel steeds meer hybride/electrisch heel mooi en aardig maar wat gebeurt er straks met de afgedankte batterijen en accu’s ik en bang dat dat een heel groot probleem word. En de industrie moet eens gaan nadenken over de uitstoot en over alle plastic verpakkingen. ze gaan dan wel duurzame apparaten verzinnen, maar daar help je de aarde niet mee, daar hadden ze al eeuwen eerder rekening mee moeten en kunnen houden

  3. Reinhard schreef:

    Bij ons op het werk zijn plastic bekers al een no-no. “Wat niet verbruikt wordt, hoeft ook niet gerecycleerd te worden” is het motto van mijn baas. Het zet je aan het denken over de noodzakelijkheid, of liever: overbodigheid van veel zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *