5 dingen om te overwegen voordat je een huis bouwtEli Karin en Ove zijn net eigenaar geworden van FunkyFunkis en hebben het huisbouwproces vers in het geheugen gegrift. Om die reden hebben ze vier specifieke tips voor degenen die huizen willen bouwen en wat het belangrijkste was voor hen in het proces.

1. Huur een interieurstylist

Wij raden je bij het bouwen van een nieuw huis altijd aan om een interieuradvies aan huis te nemen. Aangezien een interieurstylist je het beste opweg kan helpen met het inrichten van je nieuwe huis.

2. Vraag advies aan professionals om uw nieuwe huis aan te passen aan uw perceel

Eli Karin en Ove hadden gedroomd van een funky huis, maar waren tegelijkertijd bezorgd dat het huis zou moeten harmoniseren met de plot. Toen ze de plot hadden gekregen die ze hadden gewild, begon het planningsproces met een eerste ontwerp in het nieuwe huis van Mesterhus.

3. Breng tijd door op de plattegrond

Aan het begin van het huisbouwproces, zetten ze een lijst op met wensen voor ontwerp, expressie, welke kamers ze wilden en de grootte van de kamers - allemaal op basis van wat ze bedoelden nodig land.

  • Vanaf het moment dat we dit proces zijn gestart, hebben we constant wijzigingen aangebracht. Veel van de reden hiervoor was dat we in gesprek waren met professionals die eerder in dit proces waren geweest en die veel ervaring hadden die ze ons konden bieden, zegt Eli Karin.

De professionals kwamen met feedback toen oplossingen in werkelijkheid niet mogelijk waren en elementen niet harmoniseerden met elkaar. Er is veel om over na te denken bij het bouwen van een huis, en dergelijke tips waren zeer nuttig voor het paar.

  • We hebben nog steeds nieuwe dingen geleerd! We leerden vooral onze behoeften kennen tijdens het proces, zegt Eli Karin.

Om de verhuizing van de woonkamers naar de bovenverdieping te bereiken, tekende het echtpaar zelfs tijdens Pasen de plattegrond, maar bereikte de finish niet. Na een beetje hulp van huiseigenaar en ontwerper Ben Giske, van Fylling & Bjørge Bygg in Ålesund, kregen ze wat ze zelf omschrijven als de perfecte planningsoplossing.

  • We hebben het zeer op prijs gesteld dat Fylling & Bjørge Bygg / Mesterhus hun mening kenbaar hebben gemaakt, omdat het misschien dingen zijn waaraan we helemaal niet hebben gedacht. Ze zijn experts in hun vakgebied en hebben veel huizen gebouwd. Hun achtergrond en ervaring hebben ertoe geleid dat we buitengewoon goed advies hebben gekregen.

4. Kies een lokale aannemer

Een van de meest gewaardeerde factoren bij het stel was dat de huisverkoper en ontwerper lokaal waren in sneek. Ben Giske was op de site en een dag of twee later hadden ze de eerste versie. Dit werd cruciaal voor Eli Karin en Ove, omdat veel van de andere leveranciers niet de mogelijkheid hadden om dit te doen, omdat ze zich elders in het land bevinden.

Eli Karin vertelt over de eerste keer dat ze de huistekeningen kregen. Ze waren enthousiast over wat hun ideeën en wensen hadden opgeleverd.

5. Vertrouw op het onderbuikgevoel. Je moet je tijdens het hele proces goed verzorgd en veilig voelen

  • Het gebeurde dat we vaak naar en van de lunch reden, lacht Ove. Het was een zeer opwindend proces om de constructie bijna dagelijks te volgen en te zien hoe het zich ontwikkelde.

Het bouwen van een huis is voor veel van de tweede belangrijkste keuze van het leven. Huiseigenaar en ontwerp Ben Giske in Fylling & Bjørge neemt deze verantwoordelijkheid serieus.

  • Ik vind het leuk om de eerste te zijn die ze ontmoeten, maar het bedrijf bestaat uit veel meer dan ik in verschillende delen. Het belangrijkste voor ons is om veiligheid te creëren, zegt Ben Giske.

Een huis bouwen is vaak de grootste investering die een koppel in een gemeenschap doet. Giske benadrukt dat het paar zich tijdens het hele proces zo veilig mogelijk moet voelen, vanaf het plot tot het huis klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *